In aanloop van een groot concert in november met Beethoven’s tweede en Mahler’s vierde symfonie spelen 11 strijkers van Mokum Symphony 13 juli een feestelijke en zomerse amuse!

Programma:
W.A. Mozarts “Eine kleine Nachtmusik” leek een slachtoffer van eigen succes te worden. Iedereen kent het, dus waarom weer programmeren? Om het door een nieuwe bril te bekijken en de compositie te herontdekken! Mokum Symphony stelt zich als doel met hulp van vooroorlogse stijlelementen de muziek meer emotie, vrijheid en avontuur te geven.

Het piccoloconcert in C van A. Vivaldi wordt uitgevoerd met Mokums trots: Eerste fluitiste en internationaal gelauwerde muzikante Ilonka Kolthof neemt de solopartij voor haar rekening.

In Franz Schuberts Rondo in A voor viool en strijkers zal en dirigent Joan Berkhemer soleren.

Doriene Marselje is voor harpliefhebbers een bekende naam: zij behoort tot de top van het vak en zal samen met de Mokum strijkers de harten doen smelten in twee dansen van Debussy die tot wegdromen uitnodigen.

Net als in November staat Gustav Mahler centraal; het hoogtepunt van het zomerconcert wordt een ontroerende uitvoering van zijn wereldberoemde ‘Adagietto’ uit de 5e symfonie. Als leidraad dient de interpretatie van Mokum Symphony’s grootste inspiratiebron en intieme vriend van Mahler zelf: Willem Mengelberg.

Een verrassing voor een unieke toegift is in de maak!

Solisten:
Doriene Marselje, harp
Ilonka Kolthof, piccolo
Joan Berkhemer, viool

Summer Strings:
viool:      Joan Berkhemer, Sjaan Oomen, Hester van de Vlugt, Ernst Spijckerelle, Ephraim Feves, Romina Engel, Natasa Grujic
altviool: Mara Tieles, Hessel Moeselaar
cello:      Ketevan Roinishvili, Judith Groen
bas:       Jesse Feves